musician left musician right
background

Čaka Zvaigžņu klubs aicina ciemos

Lēnām apmeklētājiem durvis ver Čaka Zvaigzņu klubs, kurš mājvietu atradis Čaka ielā 109. Lai izjustu šīs vietas burvību, atliek vien ienākt pa durvīm un paraudzīties pāri Čaka ielai uz apsnigušo Ziedoņdārzu, bet turpat aiz loga rit un traucas straujā Rīgas dzīve. Kluba idejas autori vēlas Čaka Zvaigžņu klubu radīt kā vienotu mākslas, mūzikas, teātra, kino, literatūras un izglītības centru, kur katrs varētu atrast dzīves prieku arī līdzi darbojoties.

21., 22., 24., 25. un 28. janvārī pulksten 19.00 kluba durvis klausītājiem vērs komponists Juris Kulakovs ieskandinās Ulda Stabulnieka klavieres. Juris Kulakovs ir viena no harismātiskākajām personībām latviešu kultūrā, kurš raksta dažādu žanru mūziku. Juris Kulakovs varētu būt arī labs dārznieks, kura dārzā ziedētu pasaules ziedi, visās krāsās un nokrāsās. Un tomēr Latvijas karmīnsarkanā un baltā krāsa dominē viņa radošajā daiļradē, jo viņš ir Latvijas neatkarības un brīvības cīnītājs, kas izskan dramatiskajā kantātē ar Pētera Aigara vārdiem „Sarkanais vilciens” un barikādēm veltītajās „Vēstulēs uz bruģa” ar Normunda Beļska vārdiem. Programmā skanēs klaviermūzika, komponista jaunākās sacerētās dziesmas ar Jāņa Ziemeļnieka un Jāņa Akuratera vārdiem, kuras viņš izpildīs pats. Iespējams, ka būs arī vēl citi pārsteigumi, bet tad jau manīs. Klausītāji varēs, protams, aprunāties ar Juri Kulakovu un saņemt komponista autogrāfu.

Trešdien, 23. janvārī pulksten 19.00 uz radošo vakaru un sarunu aicinās Nacionālā teātra aktieris un austrasbērns Juris Hiršs. Šoreiz aktieris nespēlēs lomu, bet izrāde būs. Juris Hiršs būs gan vakara režisors, gan galvenais personāžs. Skatuves bruņinieks ar divpadsmitstīgu ģitāru apturēs teātra ikdienu un spēlēs sevi. Juris Hiršs raksta dziesmas gan ar saviem vārdiem, gan savās liriskajās melodijās ietērpj arī Vizmas Belševicas, Knuta Skujenieka, Vijas Gunas, Imanta Ziedoņa, Jāņa Ziemeļnieka, Ojāra Vācieša, Ziedoņa Purva u.c. dzejnieku tekstus. Romantiskās balādes un to galantais pasniegšanas veids īpaši tuvs sievietes dvēselei. Juris Hiršs ir apveltīts ar dabisku šarmu un savdabīgu humoru. Viņa seju vienmēr rotā dabisks smaids, kuru viņš dāvinās arī mums.

Sestdien, 26. janvārī uz ballīti aicinās LNT sirsnīgā šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieki Baumaņu ģimene no Aizkraukles. Baumaņu ģimenes sastāvā muzicē tētis Imants, meitas Iveta, Solvita un znots Ivica. Ivica ir no Horvātijas un pāris gadu laikā sācis runāt raitā latviešu valodā. Baumaņu ģimenes ansamblis pastāv jau 20 gadus. Kapela sākumā veidojusies, lai spēlētu pavadījumus deju kolektīviem. Tagad uzsākta sadarbība ar komponistu Mārtiņu Braunu un tiek iestudēta latviešu komponistu skaistāko dziesmu programma.

Kluba apmeklētāji mo pirmdienas tiek gaidīti iepazīties ar Austrālijā dzīvojošās latviešu mākslinieces Vitas Sudņikas eļļas darbiem. Izstāde būs atvērta no 21. janvāra līdz 21. februārim darbdienās no plkst.14.00 līdz plkst.18.00.
Satiekamies Čaka Zvaigžņu klubā!

Biļetes uz koncertiem var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs.

Piedāvājam arī telpas dažādiem pasākumiem, semināriem.

Sagatavoja Signe Sniedze,
tālr. 29802995

Iepriekšējais
Nākamais raksts