musician left musician right
background

Laura Bicāne dziesmu vakarā

Trešdien, 23. maijā plkst. 19.00 uz dziesmu vakaru Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā aicina dziesminiece Laura Bicāne.

Mūzika manā dzīvē ir bijusi pašsaprotama, arī iedvesma rakstīt mūziku atnāca pašsaprotama. Tāpat ar ģitārspēles apgūšanu un pirmās dziesmas uzrakstīšanu pirms astoņiem gadiem.

Laura Bicāne, dziesminiece no Latgales, savām dziesmām melodijas un vārdus raksta pati. Lai gan visbiežāk dziesminiece uzstājas viena, viņa ar prieku muzicē kopā arīdzan ar draugiem no rokgrupas „Dabasu Durovys” un savām māsām – Jacintu un Agnesi. Mūzikas skolā Laura apguvusi akordeona spēli, bet tā kā viņas mamma Marta Bicāne ir mūzikas skolotāja, tad mājās instrumenti netrūkst, tostarp atradās arī ģitāra.

Dziesminiece visvairāk piedalījusies latgaliešu mūzikas koncertos un festivālos, piemēram, „Muzykys Skrytuļs”, „Made in Latgola” un „LA-LA-DRA”, kā arī rīkojusi savus autorvakarus vietējā pilsētā. Nesen Laura veiksmīgi piedalījās jauno dziesminieku festivālā „Bardu pavasaris” un ieguva arī simpātijas balvu un ielūgumu uz Vislatvijas Dziesminieku Saieta noslēguma koncertu.

Pēc manām domām dziesminieks ir mākslinieks, sevišķi radoša personība, viņa sūtība ir atkarīga no paša dziesminieka dzīves vērtībām. Manā gadījumā tā ir misija sludināt par Patiesību, par Dieva Mīlestību un Labo.

Gatavojoties savam dziesmu vakaram, Laura atklāj, ka izpildīs savas oriģināldziesmas sešās valodās, tostarp arī latgaliešu, un būs arī dažas dziesmas no citu izpildītāju repertuāra. Muzikāli Lauru atbalstīs ģitārists Romāns Sladzis. Dziesminiece stāsta, ka izmantos iespēju neformālajā dziesmu vakara gaisotnē nolasīt arī kādu savu literāru daiļdarbu. Laura saka: „Būs liela deva latgaliskā, patiesuma un vienkāršības. Došu to no sevis, cik vien spēšu un no sirds.

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakari – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru trešdienu plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā (Mārstaļu ielā 2/4).

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu (www.rockcafe.lv) un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts