musician left musician right
background

Mīlestība ir Tevī

Ceturtdien, 13. janvārī, plkst. 18 notiks kārtējais dziesmu vakars Saules muzejā. Šoreiz muzeja pagrabiņā viesosies dziesminiece Sintija Grava ar savu ģitāristu ansambli „Vējš”.

Dziesmas rakstīt Sintija sākusi laikā, kad mācījusies pie Austras Pumpures, ar kuru kopā viņa uzstājusies ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Dziesminiecei iznākuši divi albumi – „Rīta bērns” (1998) un „Mīlestība ir Tevī” (2000). Šo albumu ierakstā piedalījušies tādi pazīstami mūziķi kā Ieva Akuratere, Niks Matvejevs, Adrians Kukuvass, Juris Kulakovs, Artis Gāga, Gints Sola, Norberts Skraucis, Nils Īle u.c.

Sintijas izglītība un ikdienas darbs ir cieši saistīts ar mūziku. Dziesminiece strādā Rīgā bērnu un jauniešu centrā „Kurzeme” par ģitāspēles un vokālo pedagogu. Tur viņa vada ģitārspēles un vokālo studiju, vokāli instrumentālo ansambli „Vējš”. Kopā ar to viņa daudz koncertējusi Latvijā, arī Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā. Katru gadu oktobrī teātra klubā „Hamlets” Sintija organizē arī ģitāristu festivālu „Es un Mūzika”, kas kļuvis par ģitāristu ansambļu tradicionālu un gaidītu tikšanos.

Kopā ar saviem audzēkņiem Sintija izpilda savas dziesmas un arī Imanta Kalniņa, Valda Indrišonoka un citu izpildītāju sacerētos darbus. Īpaša loma Sintijas repertuārā ir garīga satura dziesmām. Dziesminiece, būdama katoliete, savu darbu dara un dziesmas rada pateicībā Dievam.

Ieeja par ziedojumiem. Priecāsimies arī par līdzpaņemtajiem cepumiem pie tējas tases.

Iepriekšējais
Nākamais raksts