musician left musician right
background

Ar brīvības dziesmu uz barikādēm

20. janvārī, kā zināms, bija paredzēts dziesminieks Valdis Atāls. Taču dzīvē viss ir mainībā un Valdis Atāls kustībā. Dziesminieks sūta sveicienus no Spānijas un sola savu autorvakaru pavasarī. Līdz ar to, kā saka pats Valdis, viņš pavisam viegli ir mums noorganizējis folkfestivālu. Šī ir Barikāžu atceres nedēļa, tāpēc 20. janvārī plkst. 18 aicinām Saules muzejā uz dziesmu vakaru “Ar brīvības dziesmu uz barikādēm”.

Barikādes Rīgā pirms 20 gadiem bija ne tikai izrakņātas ielas un lauksaimniecības tehnikas sablīvējumi, bet arī vērienīgs muzikāls pasākums, kas vairāku dienu garumā risinājās kultūras namos, koncertzālēs un pie ielu ugunskuriem. Dziesmas sasildīja un ļāva skaļi paust savu apņēmību beidzot izraut Latviju no padomju režīma ķetnām un atbrīvoties no socreālisma nomācošās īstenības.

Ceturtdienas dziesmu vakarā klātesošie pie tējas tases dalīsies atmiņās par toreiz piedzīvoto un dalīsies ar dziesmām, kas palīdzēja un joprojām palīdz nenogurt, veidojot Latviju par brīvu, mūsdienīgu un pārticīgu valsti.

Dziesmu vakarā piedalīsies Uldis Kākulis, Andris Mičulis, Arnis Miltiņš, Pēteris Draguns, Eduards Cauna, Egons Pičners, Mikus Straume, Hasinta, Dāvis Kaspars un citi.

Ieeja par ziedojumiem. Silta tēja garantēta, “groziņi” vienmēr gaidīti.

Iepriekšējais
Nākamais raksts